Turförslag

Gräddö är en perfekt utgångspunkt för kajakpaddling i Rosalgens skärgård. Det finns många fina dagsturer i relativt skyddade vatten och möjlighet till flera dagars paddling i ytterskärgården. Från Gräddö kan du paddla innåt i Norrtäljeviken där du är skyddad från vinden men i gengälld är det mycket båtar under högsäsong. En annan perfekt dagstur är runt Lidön, som är ett naturresarvat där flertalet platser finns för att äta medhavd matsäck. På Lidö finns även ett cafe och resturang samt pensionat boende och vandrarhem.

IMG_9271 (2)

För den som vill paddla lite längre erbjuder ytterskärgårdar som Håkansskär (inre och yttre) samt Vattungarna fin kajakpaddling och tältning på klippor. Vill man bo bekvämare är det vandrarhemmet på Fejan samt deras först klassiga skärgårdskrog som gäller. En annan tur som kräver minst en övernattning går norrut från Gräddö mot Arholma. Där finns vandrarhem, servering, handel och sevärdheter.

För de lite längre paddlingarna erbjuder Söderarms skärgård flera utmärkta tält-klippor men det man ska tänka på är att ta med sig vatten för hela turer, då det kan vara svårt att få tag på ute på öarna.

IMG_8527