Finger Board – hitta paddelns vinkel i handen

Ibland kan det vara svårt att lokalisera paddelns position i handen. D.v.s., om du tappar eller släpper paddeln och tar nytt grepp, hur är bladet vinklat i förhållande till ditt grepp? Är skaftet helt runt är det omöjligt att veta. En del tillverkare gör skaftet något ovalt för att underlätta just detta, och för att öka komforten i greppet. Men, det är inte alltid så lätt att snabbt identifiera den ovala formen med handen. Speciellt inte om du är upp och ner och ska rolla upp.

Så, ett enkelt sätt att dramatiskt förbättra chansen att snabbt lokalisera skaftets position i handen är att montera en Finger Board. En Finger Board är en smal, kupad, avrundad plastlist som monteras på paddelskaftet med hjälp av krympslang. Så här går det till:

1. Kontrollera att skaftet är rent och torrt.

2. Fäst listen på skaftet med ett par små bitar dubbelhäftande tejp, smältlim eller motsvarande (bara så den håller sig på plats under monteringen). Listen ska sitta under den hand du inte roterar. Kontrollera att listen sitter ”vinkelrätt” mot bladet.

3. Trä krymplingen över skaftet/listen. Trä slangen så långt att listen täcks lika mycket på båda sidor om listen ändar.

4. Krymp slangen genom att försiktigt värma den med en varmluftspistol. Rotera skaftet och för varmluftspistolen fram och tillbaka längs slangen. Pröva dig fram hur nära du behöver hålla pistolen. Beror lite på pistolens effekt. Värm inte för mycket, då kan du smälta hål i krympslangen. Om varmluftspistolen har flera värmesteg, räcker det med ”kallaste”.

För säkerhets skull, om du inte skulle bli 100% nöjd med placeringen av listen, kommer det med 2st krympslangar i ett Finger Board-kit. Bara att ta bort den första, rätta till listen och sen värma över slang nummer 2!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *