Vintersysslor

Vintern är här och isen börjar lägga sig på ställen runt om i landet. För vissa fortsätter säsongen med ett extra underställ under torrdräkten och för andra ligger kajaken på förvaring i förmån för andra aktiviteter.

Vintern är för övrigt en bra tid för att fixa och dona lite med sin kajak när den kanske inte är i vattnet var och varannan dag! Kajakerna är byggda för att passa en mängd olika personer och även om man lyckats hitta ”sin” kajak finns det ofta små detaljer man skulle vilja ändra på eller lägga till. Oftast är det inte så svårt, utan det gäller bara att ta den tid som behövs och våga börja! Även om det kan kännas lite vemodigt att t ex sätta borren i skrovet på sin dyra leksak…

Men det finns även allmän underhållning av kajaken som kan vara bra att göra. T ex kolla igenom däckslinor och roderlinor, smörja upp luckor, kolla igenom kajaken efter djupa sprickor och repor.

 

Det finns mängder med tips och idéer på nätet om saker man kan göra med sin kajak. På vår hemsida hittar ni några guider på hur man t ex laminerar en kölförstärkning, vinterisolerar sin kajak eller monterar nödraketer.

Hoppas ni hittar något användbart och hör gärna av er om ni har några funderingar, tips eller bara vill skryta om egna renoveringar!

Paddla lugnt!
Fredrik