Fina sensommardagar och snart är det höst

 

Det känns i luften att sommaren är på väg att ta slut och vi står inför en något kallar årstid. Solen värmer fortfarande även om vindarna inte är lika varma längre. Helgen som har varit har vi haft fantastisk paddling på Gräddö. Både nybörjarkurs och dagsturer har genomförts och flertalet uthyrningar.

lunchtur 31 augBild från dagens lunchpaus på Lidö

Något som är bra att ha nu när vattnet blir kallare är ett par paddlingsskor. Vi har flera modeller att välja bland, allt från inget skaft alls till knähöga stövlar. Väldigt smidigt att ha när man går i och ur kajaken och inte vill bli kall om tårna.Skor för paddling bör vara i neopren och tjockleken avgör lite hur varm du håller dig samt hur skön skon är att gå med. I en tunnare modell känns vassa stenar mer helt enkelt.

En paddelsko ska sitta bra på foten utan att glappa men inte heller trycka åt så att blodet har svårt att komma fram.Råkar man gå runt vill man att sko ska stanna kvar på foten även om man måste göra lite bentag i vattnet.

En smidig och tunn neoprensko är Hiko Contact. Den haren tunn sula som ger bra med kontakt på pedalerna i kajaken, dock gör sulans tunnhet att man inte går längre sträckor i denna sko och vassa stenar känns igenom sulan. Läs mer om vår minst sko här.

518_Contact_Neoprene_Shoes

Contac sko från Hiko

Vill man ha lite mer skydd både när det gäller sulans tjocklek och lite mer kraft i skorna kan jag varmt rekommendera NRS Freestyle Wetshoe den paddlar jag själv i senast i lördags och den lite fleeceaktiga insidan håller tårna lagom varma nu när temperaturen så sakta börjar avta.Lär mer om skon här.

För den som vill ha lite mer sko eller snarare stövel kan vi rekommendera Mukluks smidig neoprenstövel som får följa med på alla turer from nu till sen vår. Håller foten varm och skön och har en gedigen sula som gör upptäcktsfärden på torraland möjlig. Läs mer om den här.

mukluk_mk150_1000px

Mukluks från Chota

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *