Blidö Kajak = Kajak och Uteliv Furusund

Äntligen kan jag berätta att Blidö Kajak är numera en del av Kajak och Uteliv. Det känns jättekul att utveckla verksamheten och det finns många planer för vad vi kan göra för att öka paddlingen i området och även ha en hämta här och lämna där service med uthyrningen på Gräddö. Idéerna är många och vi tar en i taget för att göra Furusund till en bra paddeldestination.

Till midsommar kommer vi att öppna upp uthyrningen i Furusund. Mellan det gamla kustbevakningshuset som numera Furusund Värdshus har som del av sitt hotell och ångbåtsbryggan kan man sjösätta kajaken för en härlig tur i närområdet. Furusund runt är en trevlig tur där man kan paddla i egen takt och sakta åka genom trumman som går under vägen som förbinder Svartnö med Furusund.

Vill man kan man även ta sig söderut mot Högmarsö och kanske gå i land vid Restaurang Varvet för att äta lunch? eller lite längre söderut till Sveriges äldsta nationalpark Ängsö. Speciellt på försommaren är Ängsös blomsterprakt som lockar.

Vill man paddla mer i ytterskärgården går det utmärkt att få sina kajaker levererade till Bromskär för en mindre slant. Härifrån når du med lätthet Norröra och Söderöra. Lite med paddling krävs för att nå skärgården kring Svartlöga och Rödlöga men när man väl kommer dit är det fantastiskt vackert.

Bokar din kajak gör du lättast via mail (info@blidokajak.se eller info@kajak-uteliv.com) eller via telefon 073-6001514 eller 0176-40315.