Ny kajak från Prijon: Grizzly

Nu kommer Prijon med en ny havskajaksmodell, Grizzly. Denna modell kommer att ersätta expeditionskajaken Kodiak, vars form som används vid tillverkningen hade gjort sitt och behövde bytas ut. Precis som sin föregångare är kajaken gjord i Prijons HTP-blåsgjuten polyetenplast. Det betyder en kajak av  hög kvalitet som håller hela livet. 

Man valde att behålla grunddragen hos Kodiaken som är relativt snabb och stabil kajak men mängder av packutrymme för längre paddlingar. De förändringar som har gjorts är:

  • ny design på packluckorna för ökad användarvänlighet
  • daglucka från Kajaksport
  • elastiska bärhandtag
  • däcket har fått en modernare design
  • skrovet lite mer rocker för ökad manövreringsmöjligheter även utan rodret nedfällt.

Grizzly

Grizzly är utrustad med Prijons klassiska säte med rygg stöd för högsta komfort och ett välfungerande rodersystem. På sidan av däcket finns Paddel scoops för den lite kortare paddlaren eller för den som använder vingpaddel. Grizzly är kajaken som tar den medelstora till stora paddlaren och alla saker du behöver från punkt A till punkt B på bekvämaste och snabbaste sättet.

Grizzly daglucka

Både jag, Astrid (167 cm och 75 kg) och  Alex (182 cm och 110 kg) har provpaddlat kajaken under lugn men kalla förhållade från Gräddö/ Räfsnäs.  Alex sitter som gjuten i kajaken, får bra stöd från lårstöden och manövrer lätt Grizzly utan roder, stort plus för att även stora fötter från bra med plats under skrovet. Astrid upplever kajaken som något stor och vissa svårigheter att få en bra kontakt med lårstöden, att hålla kursen och fart i kajaken är förvånansvärt lätt.

Prijon Grizzly finns för provpaddling på Gräddö från slutet av mars. Här kan du läsa mer om Grizzly.