Torrdräkt – En massa velande där snålheten sätter gränser

Jag har länge varit ute efter en torrdräkt för de perioderna när vattnet är lite mindre njutbart. En stor anledning är också att jag tycker om att bada och leka med min kajak när man övar räddningar och andra tekniker. Därför har jag varit ute efter en torrdräkt som håller mig så torr som möjligt trots att jag är mycket under vattnet.

Detta har då sållat ut en hel del dräkter som är ”semi-torra” där oftast halstätningen inte sluter åt helt för att få mer komfort och andningsförmåga. Under min utbildning så testade jag lite olika modeller från bland annat Ursuit och Palm men ingen av de här höll mig riktigt torr eller passade just för mig. Vår lärare hade själv en dräkt från Kokatat och man sneglade alltid lite surt på honom när man såg att han fortfarande var torr…

BildErik Rudels i Kokatat kläder.

Efter att ha pratat med andra personer som hade torrdräkter från andra tillverkare eller var ute efter samma sak som mig kom vi alla fram till att det var en dräkt från just Kokatat som vi ville ha, problemet var bara priset… Kokatat är enligt mig en av de ledande märkena när det kommer till kläder och framförallt torrdräkter inom paddelvärlden men dessvärre (eller naturligtvis) så följer priset där efter. Min budget klarade inte alls av ett köp av en Kokatatdräkt så det fick vänta…

Till den här säsongen så hade jag bestämt mig för att nu måste jag få tag på en torrdräkt, på grund av att jag inte ville behöva tacka nej till uppdrag eller paddling i oktober och vinterhalvåret. Efter en vinter som skidlärare så var budgeten fortfarande inte uppe i tillräckligt för att ha råd med en Kokatat, så sökandet fortsatte.

Under en kurs jag var på förra sommaren så träffade jag Ben som hade en torrdräkt från Peak UK och var mycket nöjd med den, så jag började forska rundor lite. Dräkten hade fått ganska bra recensioner och dessutom någon tusenlapp billigare än Kokatats, kanske var det den här jag skulle ha?

Efter att ha hittat en återförsäljare utanför Helsingfors fick jag provat den. De har kommit upp med en storlek som kallas ML vilket innebär medium i underdelen och large i överdelen. Denna passade mig riktigt bra så nu började velandet… Jag tycker lite synd om min sambo som fick stå ut med mitt daltande och torrdräktsprat innan jag blev färdig att beställa den.

Efter några veckors väntan ankom den till Gräddö och det var äntligen dags att testa vad den gick för! Underställ, torrdräkt, flytväst, ett fint foto och hopp i sjön!

Bild  Bild Bild Bild

Efter att ha simmat, dykt, rollat och lekt med den ett tag var jag fortfarande torr och nöjd! Första testet fungerade riktigt bra, nästa blir att se hur länge den håller!

 

Vi ses på vattnet! (Eller under…)

/Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *