Bästa klapparna för nybörjarpaddlaren!

Här kommer tips på bästa klapparna för den som precis har hittat det fina med paddling och alla andra som behöver komplettera sin utrustning. Saker som används flitigt behöver som bekant bytas ut med jämna mellanrum. Här presenterar Gunnar Landgren sina bästa tips för den som tittar tjusningen med paddlingen men ännu inte hunnit kitta upp sig ordentligt. Gunnar har börjat paddla mer på senare år men är en van friluftsmänniska i botten men turer i fjällen både sommar och vinter.

Gunanr i kajakTips 1. Packpåsar från Sea to Summit

Passar utmärkt för att packa både kläder, sovsäck och allt annat man vill hålla torrt på paddelturen. Finns i olika storlekar och färger så att man lätt kan hålla ordning på sina saker både i kajak och på land. De lätta packpåsarna passar även utmärkt i ryggsäcken på vintern när man åker skridskor eller de som absolut inte får bli blött på vandringen. Just nu 10 % på alla packpåsar med koden STS.

Tips 2. Skor som skyddar dina fötter

Något som gjorde paddlingen roligare var när jag köpte ett par paddelskorbok om fjällmat. Det blev så mycket trevligare att sätta ner fötterna i vattnet och dra upp kajaken på land, och fästet på hala klippor blev markant bättre. Ett par skor gör helt enkelt livet kring kajaken roligare. Plus att hälarna inte ligger emot skrovet på kajaken utan får lite mjukt och skönt.  Just nu 100 kr i rabatt  i webshopen på skor från Hiko.

Tips 3.  Låt dig inspireras till roligare matlagning utomhus

Mat smakar på riktigt bättre utomhus och att bara laga samma mat blir snabbt lite tråkigt. Låt dig inspireras av andra som du är på tur med eller utmana dig att i vardagen laga mat på stormkök, det mesta går ju att laga på en låga. Vi lyckades laga mat ute även i somras med eldningsförbudet som rådde då, gällde bara att tänka lite utanför boxen. En annan bra inspirationskälla är ju böcker och nästan inget passar bättre under granen än en bok. Just nu 35 % på alla matlagningsböcker i webshopen!

Tips 4. Gå en kurs och lär dig mer

Utan kunskap är det svårt att veta dina egna begräsningar och vad du egentligen klarar av. En kurs gör inte bara paddlingen roligare utan även säkrare. Eftersom du kommer att träffa andra som gillar paddling kanske du till och med får några nya paddelkompisar. Just nu 25 % på presentkort i webshopen!