Julklappstips från Fredrik

Vi fortsätter vår med våra bästa julklappstips så här i juletider. Fredrik Karlsson har tidigare jobbat i många år på Kajak & Uteliv och arbetar nu på Svenska Kanotförbundet och som Hundcoach på egna företaget Fredriks Hund & Friluftsliv. Prylgalen paddlare som har känt, klämt och testat det mesta på marknaden!

FredrikTips 1. Ocean Trek neoprenkapell

I vintertid och paddling i kallt vatten är det viktigt att hålla vattnet på utsidan av sittbrunnen. Ett neoprenkapell sluter åt sittbrunnen ordentligt och hålls bättre på plats än nylonkapell. Ocean Trek från Snap Dragon är ett av mina favoriter då det håller den kvalitén jag är ute efter! Just nu 200 kr rabatt på dessa kapell.

Tips 2. Nano tow

Bogserlinan är en av sakerna som alltid följer med mig ut på tur, oavsett om jag paddlar själv eller i större grupp. Det är lite som ett multitool som vi kan använda till så mycket mer än dra in en skadad kompis! Allt från att hjälpas åt om någon känner sig sliten, spänna upp tarpen, klädlina, förankra kajaken där det inte går att ta upp den på land osv. Vill du inte lägga hela julklappsbudgeten men ändå komma åt bra egenskaper och en bra kvalité kan jag rekommendera Nano Tow från NRS. Just nu 499 kr i webshopen!

Tips 3. AquaPak

Ibland är olyckan framme och du går lite hårt på en sten eller på annat sätt råkar få en större spricka eller hål i kajaken. Med AquaPak kan du lätt knåda till en tuggummilik massa av epoxi för att täta sprickan och rädda turen för den där gången. Tar inte stor plats i kajaken men har räddat en 3-dagars tur för mig då jag slog hål i båten direkt i starten under en guidad tur 2014.