Hot hands eller Hyper hands, vilken ska du välja?

Nu när det går mot kallare tider kan det vara en bra idé att investera i ett par pogies, något som kan förlänga paddelsäsongen med flera veckor. Snap dragon tillverkar två par Pogies som fungerar väldigt bra! Vad som avgör för mig om en pogie fungerar bra eller dåligt är förutom värmeegenskapen hur lätt det är att stoppa i och ta ur händerna! Första handen är alltid lätt, men när du ska ha i andra handen blir det lätt att man måste ta till munnen och tänderna för att få på den.

Snap Dragons pogies är sydda med snittytorna mot varandra och tillsammans med ett extra kantband hålls öppningen så pass öppen att du smidigt även får i den andra handen!

pogies

Hot Hands – är sydda i 3 mm neopren och andas lite bättre än Hyper hands. De håller fortfarande dina händer ordentligt varma och är optimala för höst och vårpaddling. Alla som paddlat med neopren vet att vatten tillslut tränger in i materialet. Det gör att är du ute på vinterpaddling kan det hända att de fryser till is.

27_hothands_pair_new_800px

Hyper hands – är av samma konstruktion som Hot hands men är istället sydda i 3 mm Hypalon®. Det är ett material som inte suger åt sig vatten vilket gör att de inte kommer frysa till is! Hypalon® andas sämre än neopren vilket gör att det kan bli lite svettigt om temperaturen fortfarande ligger på 5-10 plusgrader. (Beroende på hur varma händer du har)

hyperhands

Summering:
Om du vet om att du inte kommer att paddla på vintern när det är minusgrader ute fungerar Hot Hands perfekt! Då har du även ett par handskar du kan ta på en blåsig sommardag utan att svettas rent för mycket!

Paddlar du året om och letar efter något att ha då minusgraderna kryper ner eller fryser du väldigt lätt om händerna? Då passar Hyper hands bäst för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *