Oktoberpaddling till Håkanskär

Vi har länge arrangerat turer där vi har ordnat med all utrustning och mat. Detta för att personer som inte är vana vid paddling eller friluftsliv ska kunna komma till oss och ändå få uppleva en kajaktur i skärgården. De behöver inte ha någon annan utrustning med sig än sina personliga kläder vilket ger möjligheten för vem som helst att följa med.

Under våren och sommaren har tankarna gått på att vi även skulle vilja nå ut till personer med mer friluftsvana. Personer som kanske har den mesta av utrustningen redan men endast behöver paddelsällskap eller vill följa med på gruppaddlingar som är lite säkrare än att paddla helt på egen hand. Vi bestämde därför att vi skulle testa arrangera en höstpaddling i oktober för att se om det fanns något intresse och efter helgens paddling kan vi verkligen säga att det var lyckat! Åtta stycken glada paddlare hade anmält sig och följde med på två dagars riktigt fin paddling.

IMG_9249
Juli paddling i början av oktober

 

Under lördagen hade vi väder som påminde om högsommar, hade det inte varit för temperaturen och bristen på fritidsbåtar kunde man trott att det var mitten av juli! Paddlingen gick i lugnt tempo längs med Lidö och Gisslingös norra sida för att sen dra oss upp mot yttre Håkanskär. Där fick vi en fin kväll på klipporna, de som hade läst packlistan njöt av sin efterrätt och resterande ser nog till att ta med det till nästa tur. 😉

 

IMG_9288
Läger på yttre Håkanskär

Under söndagen hade vädret skiftat från juli-väder till riktigt oktoberväder. Molnen låg tätt över himlen och temperaturen var låg. Men med en extra tröja och mössa på huvudet blev det en fin paddlingsdag av söndagen med. Höstfärgerna börjar sprida sig över öarna ute i skärgården och under sista biten in till Gräddö sprack det upp igen och solen tittade fram.

 

IMG_9309
Under söndagen liknade det mer oktoberväder

Nästa helg blir det egen paddling nere i England!

 

Paddla lugnt!

Fredrik

2 thoughts on “Oktoberpaddling till Håkanskär

Comments are closed.