Paddla Stand Up Paddle

Om du inte har provat att paddla Stand Up Paddle, SUP,  tycker jag absolut att du ska göra det. Det är roligt, utmanade och passar alla åldrar. Stand Up Paddle en bräda (tänk lite vindsurfingbräda) som man står på och paddlar med en paddel med långt skaft. Mindre barn kan man sittandes på brädan framför sig men från ca 10 år klarar man av att paddla helt själv. Yngre barn kan självklart paddla även de men man ska inte förvänta sig att de kan ta sig någonstans utan mest leka runt nära stranden.

I stort sett vem som helst kan paddla en SUP-bräda. Visst kan det kännas lite ostadigt när du tar dig upp från knästående till stående position på brädan för första gången. Men förvånansvärt snabbt har du hittat balansen och känner dig trygg med din nya farkost. En bra början om du aldrig har paddlat SUP förut är att gå kurs. Vi ordnar kurser under hela sommaren. Du kan även prova själv med dina kompisar, då hyr ni varsin bräda på valfri tid från 1 timme till flera dagar. Våra brädor är uppblåsbara så de går utmärkt att transportera dem till valfri plats, fungerar även bra att gå med väskan kortare bit eller cykla (väskan är som en ryggsäck). Perfekt om man vill paddla en tidig morgon eller sen kväll, passa på och njut av dessa magiska dagar då det nästan är ljust dygnet runt.  

För den som önskar kan man köra ett riktigt träningspass på SUP-brädan både när det gäller styrka och kondition. Är du intresserad av att köra ett träningspass på brädan men saknar inspiration? Ta kontakt med oss så ordnar vi det! Det går även utmärkt att köra yoga på brädan, SUP-yoga. SUP-yoga hittar du inne i Norrtälje hos Atmajala, cafe och SUP-paradis mitt i Norrtälje ån. 

Armhävning på SUP