Säsongens första nybörjarkurs

Igår så var det dags för säsongen första nybörjarkurs, jag Fredrik drog kursen och hade sällskap av Alex som var med och hjälpte till. Efter något återbud dagen innan så var det tre tappra deltagare som dök upp till Gräddö brygga på lördag morgon. Vädret var väldigt mulet men regnet höll sig borta till att börja med. Vi starta kursen med teori och genomgång av kajaker innan vi tog oss ut på vattnet.

Bild

Genomgång av kajakerna och fixa alla inställningar på land

 

Bild

Alex hjälper Lasse in i kajaken

 

Precis innan vi tog oss ut på vattnet så drog dimman in och sikten försvann helt, men vi höll oss längs med land för att öva och prata lite om framåtpaddling och olika styrtekniker. Vi gick ett halvt varv runt gräddöasken och fick syn på ett antal olika sjöfåglar innan det var dags för lunch.

Bild

Dimman drog in ordentligt…

 

Bild

Lunchdags!

 

Bild

En lunch ute kan se ut på många olika sätt, här var det allt från torra mackor till smörgåstårta!

 

På grund av det kalla vattnet så paddlade vi direkt tillbaka till butiken efter lunch för att tömma kajakerna och göra de sista övningarna och kamraträddningarna. Med endast 6 grader i vattnet så hade kamraträddningarna varit ett orosmoment för mig ett tag, men genom att spara dom till sist och ha systemet att man gick upp och byta om direkt efter man simmat så gick det bra för alla. När vi fått varma, torra kläder på oss igen tog vi en kopp varmt och hade en liten utvärdering innan det var dags att ta förväl av våra deltagar och konstatera att premiären var gjord!

Bild

Malin övar sveptag

 

Bild

Kim och Lasse med tjock dimma i bakgrunden

 

Har du bokat någon kurs i sommar? Gå in i webbshoppen eller på kajak-uteliv.com och hitta något som passar dig!

 

/Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *